woensdag, 28. februari 2007 - 15:36

Betere communicatie vervoer voetbalsupporters nodig

Rotterdam

De gemeente Tilburg en Feyenoord zijn allebei tekortgeschoten in de voorbereiding van de voetbalwedstrijd Willem II – Feyenoord van 12 november 2006. De gemeente Tilburg had Feyenoord voor deze wedstrijd verplicht busvervoer voor supporters opgelegd.

Dit besluit is te rechtvaardigen omdat uit evaluatie van de gemeente bleek dat Feyenoord eerdere verplichte autovervoerregelingen onvoldoende heeft uitgevoerd. Maar de gemeente heeft deze evaluatie niet bekend gemaakt aan Feyenoord. Pas enkele weken voor de wedstrijd heeft de gemeente laten weten dat er een busvervoerregeling zou worden opgelegd.

De club was het oneens met dit besluit en organiseerde op de wedstrijddag een 'ludieke' actie met één bus die met één supporter naar Tilburg kwam. Deze actie heeft het risico op escalatie verhoogd en had daarom niet uitgevoerd moeten worden. Deze mogelijke escalatie leidde tot ruime verdubbeling van de politie-inzet op de wedstrijddag. Door middel van een noodverordening en wegblokkades werden 86 Feyenoordsupporters bij de gemeentegrens teruggestuurd.
Provincie:
Tag(s):