woensdag, 7. november 2007 - 20:43

Beurs Andrea Elkenbrachtfonds 2007 voor Fabricio Brusca

Groningen

Het College van Burgemeester en Wethouders heeft op voordracht van het Prins Claus Conservatorium een beurs van € 5.500 toegekend aan de Italiaan Fabricio Brusca. Fabricio studeerde jazzgitaar aan het Groninger conservatorium en is in juni 2007 afgestudeerd. Doordat hij het ambacht van het gitaarspel al goed onder de knie had, kon hij zijn aandacht geven aan de ontwikkeling op artistiek gebied. Dat heeft hij goed uit kunnen bouwen door een eigen herkenbare sound en stijl en in zijn zelf geschreven composities.

Fabricio wil zich graag verder ontwikkelen door internationale podia te verkennen, zijn speelervaring uit te breiden én zijn netwerk te ontwikkelen. Hij wil met de beurs graag enkele maanden naar New York om een aanvullende studie te volgen van diverse gerenommeerde gitaarmusici. Door een vervolgstudie kan Fabricio verder groeien en zich ontwikkelen als bijzonder musicus. Fabricio zal na de afronding van de voortgezette studie een openbaar concert of presentatie voor de inwoners van Groningen verzorgen.

Het Andrea Elkenbrachtfonds is in het leven geroepen ter nagedachtenis aan de Groninger concertpianiste en muziekpedagoge Andrea Elkenbracht (1888 – 1964). Zij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waarbij op haar diploma – dat zij in 1909 behaalde – werd vermeld dat zij “tevens heeft getoond buitengewone begaafdheid als soliste te bezitten�. Na haar studie in Den Haag studeerde zij in het buitenland verder. Zij was in 1918 de eerste leerkracht voor het vakonderwijs piano aan de Groninger Muziekschool, de voorloper van het Prins Claus Conservatorium alwaar zij 40 jaar lang heeft lesgegeven. Uit haar nalatenschap is een fonds opgericht van waaruit jaarlijks aan talentvolle afgestudeerden van het Prins Claus Conservatorium de mogelijkheid wordt geboden een vervolgstudie te volgen in het buitenland.
Provincie:
Tag(s):