woensdag, 21. februari 2007 - 13:19

Bewoners woonzorgcentrum geëvacueerd na brand

Berg en Dal

Maandagnacht om 01:25 uur werd er een uitslaande brand gemeld in een woonzorgcentrum aan de Kwakkenbergweg. De politie was als eerste ter plaatse en zag dat brand woedde in een woning op de begane grond, in het midden van een flat. Reden voor de agenten om direct te beginnen met evacuëren. Diverse deuren werden ingetrapt om bewoners te waarschuwen en weg te halen.

Ook brandweer en ambulancedienst waren erg snel ter plaatse. Brandweerlieden hadden het vuur al gauw onder controle, maar wel was er sprake van enorme rookontwikkeling. In totaal 10 surveillance-eenheden van politie zijn te hulp geschoten. Samen met de brandweer hebben zij ook de bewoners van de andere etages wakker gemaakt en geëvacueerd.

Een 93-jarige vrouw had veel rook binnengekregen en is met een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Ook twee politieagenten, die de eerste bewoners hebben geëvacueerd, hadden medische verzorging nodig en kregen zuurstof toegediend door het ambulancepersoneel.

De bewoners van het gebouw zijn opgevangen in een kantine. De meeste bewoners konden later die nacht weer terugkeren naar hun eigen woning. Een kleine groep werd elders ondergebracht.

De Technische Recherche heeft nader onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand.
Provincie:
Tag(s):