dinsdag, 6. februari 2007 - 10:39

Bezwaar tegen UWV persoonlijker door bemiddelaar

Amsterdam

UWV gaat bezwaarzaken op een andere manier proberen op te lossen. De standaard juridische procedure maakt plaats voor een persoonlijke aanpak waarbij mediators (bemiddelaars) ingezet kunnen worden. Deze aanpak blijkt goed te werken bij bezwaarzaken over de WW: bezwaarzaken worden sneller afgewikkeld en leiden minder vaak tot hoorzittingen en beroepszaken.

Een proef toont aan dat ook bezwaarzaken in het kader van de WAO en de Ziektewet door een persoonlijke aanpak sneller, minder juridisch en toch succesvol opgelost kunnen worden.

Sinds november 2005 past UWV een persoonlijke aanpak en mediation landelijk toe bij het oplossen van conflicten over de WW. Ook bij afhandeling van klachten passen medewerkers van UWV mediationvaardigheden toe.

Tijdens een mediation wordt, onder begeleiding van een onafhankelijke mediator, ingegaan op de argumenten van beide kanten. Mediation is erop gericht samen tot een oplossing te komen. Als blijkt dat partijen er toch niet samen uitkomen, dan kan altijd worden teruggevallen op de bezwaarschriftprocedure, die blijft van kracht. De uitkomst van de mediation is bindend.
Provincie:
Tag(s):