woensdag, 28. maart 2007 - 10:52

Bibliotheek Almere heeft landelijke primeur met iLiad

Almere

Bibliotheek Almere biedt vanaf de eerste week van april haar leden een nieuwe dienst; de iLiad. Dit is een handheld e-bookreader waarmee zware stapels boeken tot het verleden behoren.Met een scherm op A5 formaat en een gewicht van 400 gram, kunnen minimaal 50 verschillende boeken gelezen worden. Leden van Bibliotheek Almere kunnen de gadget vanaf april lenen. Vooral voor mensen die veel lezen (en dus de bijbehorende zware tassen moeten dragen) is de iLiad een uitkomst.

Maar de iLiad is meer dan alleen een handigheidje. Met het apparaat kun je gemakkelijk vooruit- en terugbladeren door een gemakkelijk te hanteren metalen balk aan de linkerzijde van het apparaat. Het scherm is aan te raken met behulp van een pennetje. Daarmee is het mogelijk gedeeltes van teksten te onderstrepen, te selecteren en te vergroten. Ook is het mogelijk om in de kantlijn aantekeningen te maken.

In de nabije toekomst kunnen nieuwe boeken (bijvoorbeeld via www.ebook.nl) en ook kranten en tijdschriften gedownload worden. Op die manier wordt de ‘eigen bibliotheek’ die via de iLiad beschikbaar komt, ververst en up-to-date gehouden.

Op de 2e etage van de vestiging Stad kunnen geïnteresseerden de iLiad lenen. Hier vindt ook de uitleg van het apparaat plaats. Momenteel beschikt de bibliotheek over één uit te lenen exemplaar. Omdat het hier om een kostbaar apparaat gaat, wordt € 50,- borg gevraagd. Bij veel belangstelling schaft Bibliotheek Almere meer exemplaren van de iLiad aan.
Provincie:
Tag(s):