dinsdag, 6. maart 2007 - 10:41

Bibliotheek Gelderland Zuid deelt boekenweekgeschenk uit

Net als vorig jaar participeert Bibliotheek Gelderland Zuid weer volop in het feestgedruis van de boekenweek die 14 t/m 24 maart gehouden wordt en als motto heeft: Lof der Zotheid- Schets, Satire en Ironie. Ieder nieuw, betalend lid krijgt in deze periode een handige, opvouwbare tas met daarin een voucher voor het boekenweekgeschenk De Brug van Geert Mak, het boekenweek-cv ( geheel aan Geert Mak gewijd) en een boekenbon van € 5 (zolang de voorraad strekt).

Bovendien kunnen bezitters van het boekenweekgeschenk op zondag 18 maart gratis reizen met NS, de hoofdsponsor van de Boekenweek. Cabaretiers, waaronder Jan Jaap van der Wal, Erik van Muiswinkel en Dolf Jansen, reizen die dag per trein door het hele land en dragen passages uit de Nederlandse literatuur voor waarin voor hen de kracht van humor schuilt.

Tenslotte kunnen de kersverse leden van Bibliotheek Gelderland Zuid voor € 7,50 (normale prijs is € 10,00 ) naar het Nijmeegs boekenfeest op 17 maart. Een keur van schrijvers en artiesten als Connie Palmen, Remco Campert, Thomas Verbogt en de cartoonist Stefan Verweij treden in de Vereeniging voor het voetlicht.

Het Boekenweekgeschenk verschijnt in een recordoplage van 910.000 exemplaren, waarvan 20.000 in het Turks. Het is de eerste keer dat het Boekenweekgeschenk in twee talen beschikbaar is. Het geschenk, getiteld De brug, is een reisverslag waarvoor Geert Mak intensief in Istanbul verbleef. De brug vertelt over de geschiedenis van deze stad aan de hand van verhalen van haar inwoners.

Meer informatie over het Nijmeegse Boekenfeest is te vinden op de website:

Meer informatie over de Boekenweek en de activiteiten in het land is te vinden op
Provincie:
Tag(s):