woensdag, 6. juni 2007 - 13:55

Bibliotheken samen FlevoMeer Bibliotheek

Lelystad

FlevoMeer Bibliotheek is de nieuwe basisbibliotheek die is ontstaan door de fusie van de bibliotheken in Lelystad, Noordoostpolder, Dronten en Urk. Bibliotheek Zeewolde (een gemeentelijke dienst) gaat nauw samenwerken met FlevoMeer Bibliotheek en wordt op 1 januari 2008 overgedragen aan de nieuwe stichting.

Bundeling van krachten betekent dat er in de toekomst meer service geboden kan worden door vernieuwing en uitbreiding van de dienstverlening. Met ruimte om in te spelen op maatschappelijke ontwikkelingen.

Donderdag 31 mei is, tijdens een bijzondere besturenvergadering in het Nieuwland Erfgoedcentrum in Lelystad, de fusieakte ondertekend. Een mijlpaal waaraan een intensief bestuurlijk en organisatorisch traject vooraf is gegaan. Een historisch moment dat een einde en een nieuw begin markeert. Tijdens de bijeenkomst is het nieuwe logo gepresenteerd en is de nieuwe website gelanceerd.

FlevoMeer Bibliotheek richt zich op vijf functies: kennis & informatie, kunst & cultuur, ontwikkeling & educatie, lezen & literatuur en ontmoeting & debat. De ambitie is dat de bibliotheek een vanzelfsprekende en eigentijdse publieke voorziening is en blijft. Of zoals minister Plasterk het heeft verwoord: “laat bibliotheken als ‘Tom Tom’ van de kennissamenleving fungeren�.
Provincie:
Tag(s):