dinsdag, 29. mei 2007 - 23:43

Bijenfeest op De Kemphaan

Almere

Bijen eng? Tijdens het Bijenfeest van zondag 3 juni kan oud en jong ontdekken dat bijen eigenlijk helemaal niet eng zijn, maar juist heel nuttig en slim. Wist je bijvoorbeeld dat voor één potje honing 200.000 vluchten gemaakt moeten worden? Op deze dag geven de imkers demonstraties honingslingeren, een rondleiding door de bijenstal met bijenkap, zoektocht naar de bijenkoningin.

Ook zijn er workshops voor kinderen. Zoals de workshop kaarsen rollen met bijenwas en de workshop bijtjes van elzenpropjes maken. En van 12.30 tot 15.30 uur vragen de dames van het mobiele naaiatelier het publiek deel te nemen aan hun gezellige naaikransje. De toegang van het mobiele naaiatelier en het bijenfeest zijn gratis.

De imkers van Imkervereniging Zuidelijk-Flevoland laten tijdens het honingslingeren zien hoe de honing uit de bijenraat komt. Met een bijenkap op het hoofd tijdens de rondleiding in de bijenstal, vertellen de imkers over het nuttige werk van de bij. Samen met de imkers kunnen ze de bijenkoningin zoeken in een demonstratiekast. In Natuurcentrum het Eksternest wordt informatie gegeven over de bijen, waar ook imkerspullen te zijn en een film over imkers. Wilt u meer informatie? Kijk op de website van de Kemphaan of bel Natuurcentrum het Eksternest op 036- 547 50 50

Na een verrassende visuele opening beginnen de dames aan hun drie-uur-durende-naaisessie waarbij het publiek uitgenodigd wordt om deel te nemen aan hun gezellige naaikransje. Het atelier is buiten in de tuinen van het Eksternest, zonder ronkende motoren maar met elektrische naaimachines op de bagagedrager van de brommer.

Op zondag 3 juni organiseert het Infopunt de Kemphaan een 1001-soortendag.Ontdek de schoonheid, de variatie en de rijkdom in de natuur door een van de natuuractiviteiten te ondernemen. Zoals: op stap met een gids van de Vogelwacht (reserveren gewenst), vlinders zoeken, herkennen en inventariseren, fietstocht via Gooimeer naar Kromslootpark, uilenballen pluizen. Informatie en reserveren? Bel het Infopunt op 036 – 530 9980.

Zo komt u op het Stadslandgoed de Kemphaan:
Met de auto neemt u op de A27 afslag 26 richting Almere Stad, U rijdt dan al op de Waterlandse weg, rechtdoor rijden totdat u rechtsaf het bord naar Stadslandgoed de Kemphaan ziet. Vanaf de A6 afrit 5 richting Utrecht, eerste afslag links.

Ook rijdt er een bus vanaf Almere CS op zondag. Elk halfuur vanaf 10.01, vertrekt buslijn nr. 8 vanaf Almere Stad Centraal en brengt u binnen een kwartier op de Kemphaan. De laatste bus vertrekt vanaf de Kemphaan om 17.46. Voor buslijn 8 geldt het speciale maxx-tarief. Een buskaartje voor lijn 8 kost 2,00 euro bij de chauffeur.
Provincie:
Tag(s):