vrijdag, 12. januari 2007 - 9:05

Bijzonder boek van 1.40 meter

Eindhoven

Eigenlijk is het helemaal geen boek. Het is een kunstwerk. Dat zegt althans Christ van den Acker van Boekhandel de Boekenlegger in Eersel. Hij heeft een wel heel bijzonder boek in zijn winkel te bezichtigen. Het heet "Golf, a tribute" en bevat 256 pagina's. Daarop staan 156 foto's van de 26 fraaiste golfbanen van Europa, uitgezocht door profgolfer Severiano Ballesteros. De foto's in het boek zijn gemaakt door Kurt Deruyter, die daar ruim acht maanden over gedaan heeft.

Van den Acker is helemaal enthousiast over het boek. "Het boek heeft opengeslagen een afmeting van 1,40 meter breed en 60cm hoog en wordt met de hand gebonden", aldus de Eerselse boekenverkoper.

Van den Acker heeft de exclusieve verkooprechten in het zuiden van ons land gekregen. Van het enorm grote boek zijn 3000 exemplaren over de hele wereld te koop en kost in de goedkoopste editie zo'n € 4400,=. Een speciaal ontworpen tafel om het boek op te leggen zal worden bijgeleverd.

De winkel van van den Acker heeft vaker in het verleden bijzonder boeken gehad. Zo heeft hij ondermeer een groots boekwerk gepresenteerd over de legendarische voetballer Pelé.
Provincie:
Tag(s):