zondag, 9. december 2007 - 17:05

Bijzondere oversteekplaats voor voetgangers

Tilburg

Er komt een pilot met een informatief voetgangerslicht bij de oversteekplaats Paleisring /Katterug. Deze wordt geplaatst in de zomer van 2008, nadat de Paleisring is ingericht als Cityring. Het voetgangerslicht, dat is ontwikkeld door DTV Consultants uit Breda, informeert voetgangers over zowel de wachttijd als over de beschikbare oversteektijd. Beelden en ledverlichting laten de voetgangers zien hoeveel tijd er nog is om een veilige oversteek te maken.

Het afgelopen jaar heeft de gemeente Tilburg samen met inwoners van de gemeente onderzocht hoe knelpunten voor overstekende voetgangers bij verkeerslichten zijn op te lossen. Dit is gebeurd in verschillende bijeenkomsten waar naast de betrokken bewoners ook verkeerswethouder Els Aarts en het Tilburg Overleg gehandicaptenorganisaties (TOG) nauw betrokken waren.

Uit deze bijeenkomsten is het informatieve voetgangerslicht als één van de oplossingen naar voren gekomen. Daarnaast investeert de gemeente het komende jaar ook in andere maatregelen. Zo worden bij oversteekplaatsen waar onderhoud moet plaatsvinden de middenbermen opnieuw ingericht en worden hoogteverschillen weggenomen.
Provincie:
Tag(s):