woensdag, 24. januari 2007 - 18:39

Biketeam politie Lelystad van start

Lelystad

Op vrijdag 26 januari om 11.30 uur geeft de burgemeester van Lelystad het officiële startschot voor het nieuwe biketeam van de politie op het stadhuisplein. In Almere en Dronten zijn ze al een bekend gezicht in het straatbeeld, maar ook de politie in Lelystad heeft nu bikers tot haar beschikking. Als het startschot heeft geklonken, geven de bikers op het stadhuisplein een demonstratie van hun kunsten.

De tot biker opgeleide agenten kunnen op hun stalen ros en met hun snelheid en korte reactietijd reageren op wat zich op straat voordoet. Zo kunnen ze een groot verrassingeffect bewerkstelligen. Winkeldieven worden onaangenaam verrast als ze in hun kraag gegrepen worden door de bikers, want je hoort ze niet aankomen.

De politie staat voor de veiligheid van haar burgers en winkeliers en het biketeam levert hier een belangrijke bijdrage aan. Het mountainbiketoezicht kan als handhaving- en toezichtmiddel ingezet worden in winkelgebieden en in de wijk. Door de bikers is het contact met de burgers laagdrempeliger en staat de politie dichter bij de burger en is ze beter zichtbaar en aanspreekbaar in de wijk. De burger zal meer blauw op straat zien.
Provincie:
Tag(s):