dinsdag, 13. november 2007 - 19:31

Binnenstad vanaf deze week in winterse sfeer

Tilburg

De komende weken transformeert de binnenstad zich langzaam in de kerstsfeer. Deze week wordt al begonnen met het ophangen van de nieuwe, unieke winterkappen met dwarrelende sneeuw-effecten. Met drie hoogwerkers tegelijkertijd worden vanaf de kruising Willem II straat - Heuvelstraat - Stadhuisplein de meer dan 115 winterlampen rondom de bestaande openbare verlichtingslampen gehangen. De winterlampen gaan
branden zodra de openbare verlichting aanspringt. Dit betekent dat vanaf deze week de sfeerverlichting brandt.

Na het plaatsen van de winterlampen worden in de Heuvelstraat nog vijf unieke lichtobjecten, genaamd EL Umbrella, geplaatst. Deze kunstobjecten kenmerken zich door hun unieke verschijningsvorm. Zodra de EL Umbrella´s zijn geplaatst, zal wethouder Hans Janssen (economie, evenementen) de sfeerverlichting officieel in gebruik nemen.

Wethouder Janssen: "Met de lampenkappen en de EL Umbrella´s heeft Tilburg iets unieks in handen. De bewegende vorm van verlichting in de lampenkap is nog nergens in Nederland te zien. Van de EL Umbrella bestaat wereldwijd nog maar één exemplaar. Deze staat op privé-grond in Zuid-Afrika. De unieke verlichting is ook andere gemeenten en het bedrijfsleven niet ontgaan. Bij de leverancier van deze sfeerverlichting is al meerdere malen interesse getoond in deze techniek. Met name andere steden volgen wat Tilburg doet. Ook de energiezuinigheid van deze verlichting is bijzonder. Kortom, de Tilburgse sfeerverlichting staat nu al op de kaart in Nederland."

Zodra Sinterklaas Nederland weer heeft verlaten, wordt het echte´kerstgroen´in de stad aangebracht. Op zowel de Heuvel als de Oude Markt komt een grote verlichte kerstboom van elf meter te staan. Ook is de Heuvel net als voorgaande jaren weer sfeervol aangekleed,
met kerstbomen en bakken met kerstgroen. Op de Paleisring worden afwisselend grote en kleine kerstboomgroepen geplaatst. Verschillende van deze kerstboomgroepen worden verlicht.
Provincie:
Tag(s):