woensdag, 18. april 2007 - 11:03

'Binnenstad Weert veiliger'

Weert

De binnenstad van Weert is de afgelopen twee jaar veiliger geworden. Dit blijkt uit de resultaten van het project Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO), zo meldt de gemeente Weert vandaag.

Ondernemers hebben hier een bijdrage aangeleverd door de brandveiligheid in de eigen onderneming te verbeteren. Ook hebben enkele ondernemers maatregelen getroffen ter verbetering van de veiligheid in de winkel, zoals aandacht voor de inrichting, personeel trainen in het omgaan met agressieve klanten en cameratoezicht. Daarnaast heeft een aantal ondernemers zich aangemeld voor deelname aan het collectief winkelverbod veelplegers.

Naast de inspanningen van de ondernemers heeft ook de gemeente zich op diverse fronten ingezet voor een veiliger binnenstad. Stadstoezicht en de politie houden regelmatig toezicht in het winkelgebied en treden zonodig handhavend op en is er vanuit politie en openbaar ministerie extra geïnvesteerd in de aanpak van veelplegers. Daarnaast is er sinds april 2005 een centrum voor drugsverslaafden (dag- en nachtopvang), ligt er een integrale aanpak voor drugsoverlast en is het Veiligheidshuis Midden-Limburg opgericht.

De gezamenlijke inspanningen van zowel ondernemers als gemeente en politie hebben ertoe geleid dat de binnenstad van Weert inderdaad veiliger is geworden. Het aantal winkeldiefstallen is afgenomen (terwijl de aangiftebereidheid van winkeldiefstallen is toegenomen), ondernemers zijn meer tevreden over de schoonmaak in de binnenstad, de brandveiligheid is verder verhoogd en het totaal aantal overlastincidenten is afgenomen.

De werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) wil het niveau van veiligheid nóg verder verhogen. De werkgroep heeft daarom voor 2007 en 2008 nieuwe speerpunten benoemd. Vooral de aanpak van rondhangende groepen (verslaafden, daklozen en jongeren) en het veiligheidsgevoel van ondernemers krijgen de komende jaren extra aandacht. Daarnaast zet de werkgroep KVO zich in voor nóg meer tevredenheid over het onderhoud en de schoonmaak, minder winkeldiefstallen en verdere verbetering van de brandveiligheid in winkels en bedrijven.
Provincie:
Tag(s):