woensdag, 31. januari 2007 - 17:35

Blik op Nieuws "op zwart"

Blik op Nieuws geeft gehoor aan de oproep van verschillende milieuorganisaties om aandacht te vragen voor een nieuw alarmerend VN-rapport over klimaatverandering en steunt deze actie door donderdag 1 februari om 19.55 uur met de nieuwssite ‘op zwart’ te gaan.

De milieuorganisaties in diverse Europese landen waaronder Nederland, roepen op tot het doven van alle lichten en elektronische apparatuur gedurende vijf minuten. Blik op Nieuws vindt vijf minuten wat kort en gaat daarom gedurende een uur ‘op zwart’.

De Franse organisatie l’Alliance pour la Planète roept alle burgers op om mee te doen met een eenvoudige, maar doeltreffende actie: Zet op donderdag 1 februari alle lichten en elektronische apparatuur tussen 19.55u en 20.00u uit. De lichtjes op de Eiffeltoren zullen donderdagavond ook om 19.55 uur vijf minuten worden gedoofd. Inmiddels krijgt de actie een internationale uitstraling, organisaties in Frankrijk, België, Duitsland en Nederland roepen op om ook mee te doen.

Aanstaande vrijdag presenteert de VN-commissie voor klimaatverandering namelijk haar zesjaarlijkse rapport in Parijs. In de afgelopen weken lekte al uit dat de commissie concludeert dat het ‘uiterst onwaarschijnlijk’ is dat de klimaatverandering van de laatste vijftig jaar een natuurlijk proces is.

Wijnand Duyvendak van GroenLinks heeft Kamervoorzitter Verbeet en minister Winsemius die verantwoordelijk is voor de Rijksgebouwendienst opgeroepen om alle verlichting van overheidsgebouwen op 1 februari vijf minuten uit te doen. Enkele gemeenten doen op verzoek van de lokale GroenLinks-fracties ook mee.

Groenlinks meldt woensdag op haar site dat Minister Winsemius heeft toegezegd dat in ieder geval op zijn ministerie (van VROM) het licht uit gaat!
Categorie:
Tag(s):