maandag, 15. januari 2007 - 8:30

Blinded en Mixxed naar Paradiso!

Lichtenvoorde

In een uitverkocht ’t Pakhuus in Silvolde won Blinded uit Lichtenvoorde zaterdag 13 januari de Gelderse finale van ‘Dommelsch Clash of the Coverbands 2006’. 3FM-DJ Annemieke gaf als presentatrice een extra dimensie aan deze spannende wedstrijd.

Met gering verschil op Lifelike uit Arnhem werd Blinded de vakjury-winnaar en plaatste zich daardoor voor de landelijke halve finales. Mixxed uit Sinderen kreeg de meeste publieksstemmen en gaat als Public’s Favourite eveneens door naar de landelijke halve finales. Deze worden gehouden in Paradiso in Amsterdam op zaterdag 10 februari 2007 met Special Guests Giel Beelen en Gerard Ekdom (3FM).

Blinded:
De 5-mans Pop, Rock coverband uit Lichtenvoorde, speelde indrukwekkend. Blinded heeft zich in dit Clash-seizoen sterk ontwikkeld en wist zaterdagavond ook de zwaardere nummers van o.a. Heart en Rory Block technisch goed uit te voeren. Binnen hun mogelijkheden haalden de muzikanten alles uit de kast. De zangeres en de gitarist zorgden met hun talenten en performance voor net dat puntje extra waardoor de band als winnaar uit de bus kwam. Het publiek leefde enthousiast mee en stak haar bewondering niet onder stoelen of banken. Blinded heeft beslist nog meer potentie en kan zeker nog verder groeien. Vooral aan de presentatie en beleving valt voor een gedeelte van de band nog wel wat te verbeteren. Het nummer ‘I alone’ is vanaf donderdag te beluisteren in ‘The Clash Hitlijst’.

Mixxed:
7-mans Pop, Rock coverband uit Sinderen, kreeg opnieuw de meeste publieksstemmen en veroverde daarmee een plaats in de landelijke halve finales. De nummerkeuze was zaterdagavond niet erg gelukkig. Een moeilijk nummer als Eloise van Barry Ryan vraagt veel dynamiek van een band en dat is voor Mixxed nog wat te hoog gegrepen; daarvoor moet de band zich nog verder ontwikkelen. Ook de jonge zangeres moet daarvoor technisch nog wat groeien. De single ‘Make you a believer’ wordt donderdag aan de hitlijst toegevoegd.
Provincie:
Tag(s):