zondag, 15. april 2007 - 20:35

Bloedbad in Asser huisartsenpost

Assen

Een dronken en gewonde 27-jarige man uit Assen heeft zaterdagavond de hele huisartsenpost in het ziekenhuis in Assen besmeurd met bloed. Hierbij bedreigde hij de artsen en verpleegkundigen met de dood, de man kreeg hulp van een eveneens dronken 25-jarige vriend en plaatsgenoot.

Beide waren naar de huisartsenpost gelopen, omdat de 27-jarige Assenaar een bloedende wond aan zijn hand had, hier aangekomen eisten ze dat ze direct werden geholpen.

Dit duurde ze te lang waarna de gewonde man het noodverband van zijn hand haalde en vervolgens de hele huisartsenpost met bloed besmeurde. Plafonds, wanden, ramen, deuren, kranten, boeken e.d. zat allemaal onder het bloed. Een aantal wachtenden in de huisartsenpost moesten een veilig heenkomen zoeken en verpleegkundigen en artsen werden door beide mannen met de dood bedreigd en deels ook met bloed besmeurd.

De gewaarschuwde politie heeft beide mannen aangehouden en zijn, nadat de wond van de gewonde man was gehecht overgebracht naar het politiebureau.

Twee medewerksters van de huisartsenpost hebben inmiddels aangifte gedaan en een aantal anderen zal dit nog gaan doen.
Provincie:
Tag(s):