donderdag, 29. maart 2007 - 22:48

Bloeiende kern in Amstelveen

Amstelveen

Amstelveen krijgt ook dit jaar een bloeiende kern. De groenstrook aan aan de Handelsweg die in het Stadshart van Amstelveen ligt wordt daarvoor gebruikt. Op 21 april tussen 14.00 uur en 15.00 uur wordt er een feestelijk tintje gegeven aan de start van de bloeiende kern die dit jaar voor de derde keer wordt ingericht.

Alle inwoners van Amstelveen worden uitgenodigd om mee te helpen met het inzaaien van deze plek met bijzondere bloemen en planten. Elke deelnemer krijgt als attentie een zakje bloemenzaad mee naar huis. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door kinderen van de muziekschool Amstelveen.

Biodiversiteit
Bloeiende Kernen is een initiatief van Stichting De Nationale Proeftuin. Deze is in 2001 opgericht om Nederlanders actiever te betrekken bij de biodiversiteit, de soortenrijkdom in de natuur. Zij organiseert de actie samen met de landelijke natuurorganisaties IVN, KMTP/Groei & Bloei en het AVVN. Aan de actie doen inmiddels bijna 50 Nederlandse gemeenten mee. In Amstelveen wordt de actie georganiseerd vanuit de werkgroep Natuurlijk Tuinieren van de Amstelveense Groenraad in samenwerking met de gemeente.


Nu al een succes
Alle deelnemende gemeenten, waaronder ook Amstelveen, pakken de actie zeer enthousiast op. De zaaiactie laat een klein paradijs met bloemen terugkeren zoals bijvoorbeeld de korenbloem, de klaproos en de gele ganzebloem. De weelderige bloemenzeeën in de stads- en dorpsharten zullen daarmee een symbool zijn voor de kracht en schoonheid van biodiversiteit.

De teruggang van biodiversiteit is sinds het biodiversiteits-verdrag van Rio de Janeiro (1992) aandachtspunt van overheden over de hele wereld. Verder is de actie een promotie van het reeds succesvolle gratis ruilen van zaden via Internet: www.denationaleproeftuin.nl. Iedere Nederlander met een tuin kan zo een elegante en concrete bijdrage leveren aan de biodiversiteit.

Meehelpen
Het onderhoud van de bloeiende kern wordt gedaan door een enthousiaste groep vrijwilligers.
Wie één keer in de maand wil meehelpen met het onderhoud van de ‘bloeiende kern’ kan daarover contact opnemen met Jeanine Brederoon, telefoon 020-6435836.

Meer informatie over De Nationale Proeftuin is te vinden op de website: www.denationaleproeftuin.nl.
Provincie:
Tag(s):