dinsdag, 23. januari 2007 - 8:26

BOB-vastelaovends-campagne van start in Maastricht

Maastricht

Op maandag 22 januari heeft Wethouder van Verkeer Wim Hazeu op ludieke wijze het startschot gegeven voor de BOB-vastelaovends-campagne. Hij deed dat door een gouden BOB-sleutel te overhandigen aan de chauffeur van Stadsprins Roland I.

De Stadsprins geeft het goede voorbeeld aan de Maastrichtse carnavalsvierders door zich te laten rijden door een niet-drinkende chauffeur. Op deze wijze laat hij zien dat alcohol en verkeer niet samengaan: ook niet tijdens de ‘Mestreechter Vastelaovend’.

De campagne kent dit jaar een andere insteek dan voorgaande jaren. In het verleden is er een speciale poster ontworpen die werd verspreid door Maastricht. Met ingang van dit jaar is gekozen voor een bredere insteek van de campagne. Zo krijgen alle carnavalsverenigingen 2.500 BOB-ansichtkaarten die ze kunnen inzetten tijdens hun eigen evenementen. Ook is het voor iedereen mogelijk een BOB-e-card te versturen vanaf de site van de gemeente. Door de campagne op deze vorm te geven krijgt het een drieledig doel: promotie van Maastricht, de ‘Mestreechter Vastelaovend’ en uiteraard de verkeersveiligheid.

De BOB-vastelaovends-campagne is een initiatief van Veilige Verkeer Nederland, de Tempeleers, de Samewèrrekende Mestreechter Vastelaovesvereiniginge (SMV) en de Gemeente Maastricht.
Provincie:
Tag(s):