zondag, 3. juni 2007 - 11:13

Bomauto uit Irak op Leidseplein

Amsterdam

Hét symbool van de angst en vernietiging in Irak is zondagmiddag op het Leidseplein neergezet; het wrak van een bomauto uit Bagdad. Op deze manier vraagt de Bazaar aandacht voor het lot van de burgers in Irak. Fractievoorzitter van Groen-Links en Tweede Kamerlid Femke Halsema was ook aanwezig in Amsterdam om het publiek mee te laten denken over een uitweg voor de angst, de terreur en het geweld in Irak.

Het wrak is het restant van een bomauto die is gebruikt bij de aanslag op 5 maart 2007 op de boekenmarkt in Bagdad. De boekenmarkt was dé ontmoetingsplek voor schrijvers, kunstenaars en studenten van verschillende etnische en sociale achtergronden.

Femke Halsema, Abdel Kader Benali, Chris Keulemans, Jonas Staal en Naglaa el Hajj willen smane met het publiekdenken over een uitweg voor de angst, de terreur en het geweld in Irak. De Bazaar wil bovenal solidariteit en steun tonen voor die mensen die ondanks de uitzichtloze situatie blijven vechten voor een betere toekomst.

Vanaf 17.00 is in de Melkweg de 'War On Error' te bezoeken. Daar zal een met discussie en debat gehouden worden over twee brandhaarden in Het Midden-Oosten: Irak en Libanon.
Provincie:
Tag(s):