vrijdag, 23. maart 2007 - 9:53

Bonden roepen belastingdienst op zaterdagen niet te werken

Groningen

De medewerkers van de belastingdienst verzwaren de acties voor een goede cao voor de rijksambtenaren. In het hele land nemen zij nu twee dagen, op maandag en dinsdag 26 en 27 maart, de telefoon niet op. Ook de ambtenaren van de belastingtelefoon in de regio.s Groningen, Leeuwarden, Hengelo, Apeldoorn, Heerlen en Eindhoven beantwoorden telefoontjes van burgers en bedrijven niet meer. Daarnaast worden op bijna geen enkel belastingkantoor sofi-, loonbelasting- of btw-nummers verstrekt.

De bonden zullen hun leden bij de belastingdienst oproepen om niet te werken op de extra ingelaste zaterdagen in de maand april. Dat gebeurt in eerste instantie op basis van vrijwilligheid. Mochten ambtenaren gedwongen worden te werken op de extra zaterdagen in april, dan zullen de bonden voor die dagen een staking uitroepen.

De actievoerende vakbonden Abvakabo FNV, CNV Publieke Zaak, CMHF en AC, beseffen dat burgers en bedrijven hinder zullen ondervinden van deze actie. Zij zien zich genoodzaakt over te gaan tot hardere acties omdat overleg, over een cao voor de rijksambtenaren, met minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken, uitblijft.
Provincie:
Tag(s):