vrijdag, 26. januari 2007 - 11:33

Bootjes moeten van de dijk worden gehaald

Sint Philipsland

Waterschap Zeeuwse Eilanden wil dat de bootjes op en langs de Zuiddijk Sint Philipsland worden verwijderd. De bootjes en de metalen pinnen waarmee deze vaak liggen afgemeerd, vor-men een bedreiging voor de kwaliteit van de dijk. Zo wordt bijvoorbeeld de grasmat slechter op de plekken waar de bootjes liggen.

Officieel is het daarom ook niet toegestaan iets op de dijk te stallen. Een goede grasmat maakt een dijk sterk en is daarom van groot belang. De eigenaren van de bootjes krijgen tot 19 maart de tijd om ze te verwijderen. Het waterschap probeert de eigenaren hierover via advertenties, bordjes en persberichten te bereiken.

Waterschap Zeeuwse Eilanden heeft de zorg voor veilige dijken in ons gebied en neemt zijn taak op dat gebied zeer serieus. Om die reden heeft het Schap besloten op grond van artikel 15 van de Keur waterschap Zeeuwse Eilanden 2007 te gaan handhaven op deze plek. Mogelijk zullen in de toekomst meer plekken volgen waar bootjes op de waterkering worden afgemeerd.

Inmiddels is al gebleken dat de bootjes en andere vaartuigen die er liggen niet zijn voorzien van kenmerken waardoor de eigenaren te achterhalen zijn. Het waterschap wil liefst voorkomen dat de eigenaren nietsvermoedend naar het water komen voor een boottochtje om dan tot de ont-dekking te komen dat alles is weggehaald. Daarom proberen we zo veel mogelijk eigenaren te bereiken.

Ter plekke worden bordjes neergezet met de informatie en we plaatsen advertenties, ook in de lokale weekbladen. In onze publicaties vragen we de eigenaren om de bootjes voor 19 maart weg te halen. Na 19 maart worden alle materialen die nog op de waterkering liggen, weggehaald door Zeeuwse Eilanden en opgeslagen op één van onze locaties.

Mochten eigenaren na 19 maart hun vaartuig missen, dan kunnen ze contact opnemen met het waterschap via ons algemene nummer 0118 - 621000. Tegen betaling van kosten, kunnen ze hun vaartuig dan terugkrijgen.
Provincie:
Tag(s):