vrijdag, 2. november 2007 - 20:59

Borger-Odoorn op Google-Earth

Exloo

Dit voorjaar heeft het gemeentebestuur van Borger - Odoorn besloten om de nieuwe gemeentelijke luchtfoto’s op Google-Earth beschikbaar te stellen en donderdag was het dan zover. Van het hele grondbegied van de gemeente zijn de foto’s met een grondpixel van 7,5 centimeter nu op Google-Earth te zien.

Een grondpixel van 7,5 centimeter wil zeggen dat de kleinste eenheid waaruit de foto is opgebouwd 7,5 x 7,5 centimeter is. Je kunt dus een boterhambordje op de tuintafel zien staan.

De foto’s zijn vanuit de gemeente eerst naar een Belgisch bedrijf gestuurd dat allerlei gegevens verzameld voor Google-Earth. Daarna worden de verzamelde bestanden naar het bedrijf in de Verenigde Staten gestuurd dat er voor zorgt dat de gegevens voor internet beschikbaar komen.

Omdat de wijzigingen van de hele wereld daar bij elkaar komen duurt het dan nog een hele poos voordat de foto’s daadwerkelijk op internet te zien zijn. Om de foto’s te kunnen bekijken moet eerst de viewer worden gedownload en geïnstalleerd op een computer.

Zie http://earth.google.com/download-earth.html.
Provincie:
Tag(s):