zaterdag, 27. januari 2007 - 13:04

'Boswonen' in Emmeloord

Emmeloord

De verkoop van woningen in de nieuwe wijk Emmelhage in Emmeloord start zaterdag 27 januari.De start vindt plaats in het gemeentehuis in Emmeloord.Hier presenteren projectontwikkelaars, makelaars, woningcorporatie Mercatus Woondiensten en de gemeente het aanbod aan kavels en woningen in het eerste gedeelte van de nieuwe woonwijk.Dit doen zij gezamenlijk binnen één projectstijl en met één slogan: Snel thuis in Emmelhage.

Emmelhage is een nieuwe woonwijk ten noorden van Emmeloord. De eerste woningen komen in aanbouw vanaf maart 2007 en bieden vanaf dat moment een aanblik van bedrijvigheid tot 2019. In deze periode worden 2300 woningen gebouwd. De eerste fase bestaat uit 360 woningen en start in maart.

De gemeente heeft per deelgebied in Emmelhage een aantal kavels voorbestemd voor particulieren die een eigen huis willen (laten) bouwen. Daarnaast zijn verschillende projectontwikkelaars actief in de wijk. Zij bouwen woningen die aan particulieren worden verkocht. De plaatselijke woningcorporatie Mercatus Woondiensten bouwt er huurwoningen en enkele woningen voor starters op de koopmarkt.

Fase 1 krijgt als thema ´Boswonen´, dit deel ligt tegen het Emmelerbos en wordt verder gekenmerkt door een bomen-rijk openbaar gebied. De slogan ´Snel thuis in Emmelhage´ vertelt in enkele woorden hoe gemakkelijk de wijk bereikbaar is: men staat er zelden in de file; en hoe snel mensen zich in deze omgeving op hun gemak voelen. Onderzoek wijst uit dat bewoners niet snel uit Emmeloord of de omliggende dorpen vertrekken.
Provincie:
Tag(s):