donderdag, 13. december 2007 - 18:39

Botendiefstallen opgelost

Zaandam

De politie heeft een onderzoek afgerond naar de diefstal van zes boten. Eind mei werd vanaf het gemaal aan de Overtoom een werkboot van het Hoogheemraadschap gestolen. Na een melding werd de aandacht van de politie gevestigd op een leegstaande fabriek aan de Overtoom.

Daar werden diverse namen genoteerd van rondhangende jeugd die soms ook overlast veroorzaakte. Begin november werd een 17-jarige Westzaner uitgenodigd voor verhoor. Hij bekende de diefstal van de werkboot en nog vijf andere boten. Bij zijn woning werd de buitenboordmotor van de werkboot aangetroffen en in beslag genomen.

Op de zolder van de schuur werd 83 kilo vuurwerk aangetroffen dat ook in beslag werd genomen. De bootdiefstallen werden gepleegd in Zaandam-West of Westzaan. De werkboot zou samen met een 14- en een 18-jarige Westzaner zijn gepleegd. Het tweetal en een 17-jarige Zaandammer werden als medeplichtigen gehoord.

De Zaandammer zou bij de zes diefstallen betrokken zijn en de werkboot in stukken als schroot hebben verkocht aan een oud-ijzerhandel. Vier boten werden verkocht via een advertentiesite op het internet en één boot is teruggevonden en in beslag genomen met de bedoeling deze terug te geven aan de rechtmatige eigenaar.
Provincie:
Tag(s):