woensdag, 28. februari 2007 - 23:25

Boukhari schiet AZ langs FC Utrecht in beker

AZ heeft zich geplaatst voor de halve finales van het bekertoernooi. De Alkmaarders versloegen FC Utrecht in het Nieuw Galgenwaard met 1-2.

AZ begon met Maarten Martens in de basis. De Belg nam zijn favoriete positie, kort achter de twee spitsen Shota Arveladze en Danny Koevermans, weer in, nadat hij tegen Ajax gepasseerd was door coach Louis van Gaal.

FC Utrecht was in de beginfase de meest aanvallende ploeg, maar het was AZ dat het eerst scoorde. Nourdin Boukhari ontving in de 28ste minuut een prachtige pass van Demy de Zeeuw en de aanvaller faalde niet tegenover keeper Michel Vorm. De linkspoot verzorgde vijf minuten later ook de 0-2. Shota Arveladze leek te gaan schieten, maar bediende op het laatste moment Boukhari. Een geruld schot in de hoek bleek voldoende: 0-2.

Na rust had Martens AZ op 0-3 moeten zetten, maar Vorm lag dit keer in de weg. Zodoende kon FC Utrecht terug in de wedstrijd komen. In de 54ste minuut werd invaller Loïc Loval totaal vrijgelaten bij de tweede paal en de aanvaller kon gemakkelijk de 1-2 binnentikken.

Toch kwam er niet niet echt een slotoffensief los bij de thuisploeg. AZ had zelfs de beste kansen, maar vooral invaller Moussa Dembele en Shota Arveladze hadden het vizier niet scherp staan.

Desalniettemin kwam de voorsprong van de bezoekers niet meer in gevaar. AZ zit bij de laatste vier in de KNVB Beker.