donderdag, 22. februari 2007 - 18:47

Bouwaanvraag voor huidige schouwburg Middelburg

Middelburg

In de zomermaanden vindt de verbouwing van de schouwburg aan het Molenwater plaats. Hiervoor is vorige week een bouwaanvraag ingediend.Eind 2006 is de cv-ketel al vervangen.Maar om te voldoen aan de huidige eisen op het gebied van arbo, milieu en brandveiligheid is het noodzakelijk om nog een aantal zaken aan te passen.

Het gaat om de ventilatie in een aantal ruimten, aanpassing van de keuken en receptie, vervanging van de stoelen in de zaal, het mechaniseren van de trekkerwand waarmee decorstukken naar boven gehesen worden en het aanbrengen van extra vluchtwegen.

Daarnaast vinden er werkzaamheden buiten het gebouw plaats voor de aanleg van een hellingbaan en een laad- en losperron. De hellingbaan wordt aangelegd voor de periode dat het gebouw in gebruik is als schouwburg en is noodzakelijk voor het transport van en naar de keuken. De keuken wordt namelijk verplaatst in verband met de realisatie van extra nooduitgangen.

Het laad- en losperron wordt aangelegd om volgens de regelgeving van de Arbowet een verbinding tussen binnen en buiten te maken. De omwonenden van de schouwburg hebben een brief over de verbouwing ontvangen.

De verbouwing vindt voornamelijk plaats in de zomerperiode, wanneer er toch geen voorstellingen zijn. De schouwburg is echter wel wat langer dicht dan de bezoekers gewend zijn. De laatste activiteit in de schouwburg is op 2 juni. Op 10 november opent de schouwburg haar deuren weer voor het nieuwe theaterseizoen.

De verbouwing is bedoeld om ervoor te zorgen dat de schouwburg nog een aantal jaren open kan blijven. De verbouwing blijft beperkt tot datgene dat minimaal nodig is om de schouwburg te mogen gebruiken, totdat het nieuwe theater geopend wordt.
Provincie:
Tag(s):