donderdag, 18. januari 2007 - 11:32

Bouwkraan waait op gebouw universiteit

Utrecht

Donderdagmorgen viel een bouwkraan op het Ruppertgebouw van het universiteitscomplex De Uithof in Utrecht aan de Leuvenlaan. Bij dit ongeval zijn 6 mensen gewond geraakt.
Omstreeks 11.10 uur kreeg de politie de melding dat een bouwkraan was omgevallen op een gebouw van de universiteit Utrecht. Direct na het ongeval ging het crisisplan van de Universiteit en gemeente in werking.

Op het moment dat de kraan omviel, werd geen les gegeven in het bewuste deel van het pand. Wegens de bouw was eerder al besloten om geen les te geven gedurende de bouw om lawaai en overlast te voorkomen. Wel waren er medewerkers van de universiteit in het pand.

Het gebied rondom het Ruppertgebouw werd afgezet voor nader onderzoek. Omdat onbekend was of er nog meerdere slachtoffers in het pand aanwezig waren, werd door brandweer en politie het pand met onder andere een hond doorzocht. Rond 13.45 uur werd duidelijk dat er geen personen meer in het gebouw aanwezig waren.

In totaal raakten zes mensen gewond en zij werden voor onderzoek naar het UMC Utrecht gebracht. Daarvan zijn er inmiddels vier huiswaarts gekeerd en twee voor behandeling in het ziekenhuis gebleven. Geen van de gewonden verkeert in levensgevaar.

De politie er arbeidsinspectie hebben de zaak in onderzoek. Het is nog onbekend hoe het mogelijk is dat de kraan is omgevallen.
Provincie:
Tag(s):