dinsdag, 22. mei 2007 - 18:32

Bovenregionale recherche-eenheden werpen hun vruchten af

Den Haag

De zes bovenregionale recherche-eenheden (BR-eenheden) van de politie waren in 2006 opnieuw succesvol. De teams losten in 104 onderzoeken ruim 2300 ernstige misdrijven op, hielden daarvoor 834 verdachten aan en wisten voor bijna acht miljoen euro aan crimineel geld te ontnemen. De veroordeelde verdachten kregen in totaal ruim 350 jaar gevangenisstraf.

De gepleegde misdrijven varieerden van ramkraken tot afpersingen en van woninginbraken tot ladingdiefstallen. Ook werd de zware financiële criminaliteit, zoals hypotheekfraude (internet)oplichting en valsheid in geschrifte flink aangepakt.

De zes BR-eenheden zijn sinds 2003 actief en bestrijden ernstige vormen van criminaliteit die de grenzen van een politieregio te boven gaan. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om rondtrekkende roofgroepen of oplichters en over internetcriminaliteit. Er werken ruim vijfhonderd mensen bij de BR-eenheden. De teams zijn sinds de oprichting zeer succesvol. Zo steeg het aantal aangehouden verdachten in 2006 met ruim14 procent ten opzichte van 2005.
Provincie:
Tag(s):