vrijdag, 25. mei 2007 - 12:50

Boze motorrijder volgt automobilist 240 kilometer

Weert

Een boze motorrijder uit het Limburgse Thorn, heeft donderdagavond een 50-jarige automobilist de stuipen op het lijf gejaagd door hem 240 kilometer lang te volgen. Na een flinke rit, van bijna twee uur, kwam de politie in Weert tussen beide om te bemiddelen.

Op de A2 zette de 22-jarige de achtervolging in op de 50-jarige automobilist uit Echt. De reden van de achtervolging was, dat de motorrijder met twee vrienden reed, waarbij één van hen de automobilist had ingehaald.

Kennelijk was de automobilist het hier niet mee eens. Hij ging tot op enkele centimeters op de achterkant van de motorrijder rijden. De 22-jarige motorrijder wilde de man hier op aanspreken en achtervolgde hem. De automobilist werd hier angstig van en was niet van plan om te stoppen. Hierop volgde een achtervolging van Wessem tot Sittard/Born, naar vervolgens 10 kilometer onder Amsterdam en weer terug. In totaal legde het tweetal ruim 240 kilometer af totdat ze uiteindelijk door de politie om elf uur ‘s avonds tot stilstand werden gebracht.

Na een kort gesprek op het politiebureau, schudden de mannen elkaar uiteindelijk de hand.
Provincie:
Tag(s):