dinsdag, 5. juni 2007 - 8:59

Brand in filterhuis bij aluminiumbedrijf Farmsum

Delfzijl

Maandagnacht rond 02.30 uur is brand uitgebroken bij aluminiumbedrijf KBM-Master Alloys aan de Kloosterlaan in Farmsum. De brand werd ontdekt door medewerkers die in de smelterij aan het werk waren. Het bedrijf meldde de brand bij de Gemeenschappelijke Meldkamer Groningen. Brandweer Delfzijl was binnen tien minuten ter plaatse met twee tankautospuiten.

Het bleek te gaan om brand in een afzuiginstallatie en een filterhuis, naast de aluminiumsmelterij. Er werd direct opgeschaald naar een middelbrand. Daarop werd een extra eenheid van Delfzijl gealarmeerd en kwam de hoogwerker van brandweer Groningen ter plaatse (de hoogwerker van Delfzijl is voor reparatie in Maastricht).

Rond 04.30 uur kon het serviceluik van het filterhuis worden geopend, waardoor de brandweer met behulp van de hoogwerker water in het filterhuis kon spuiten. Om even na 05.00 uur werd het sein 'brand meester' gegeven. Om 05.30 uur konden alle brandweervoertuigen terugkeren naar de kazernes.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Het filterhuis en een deel van de afzuiginstallatie gingen door de brand verloren.
Provincie:
Tag(s):