woensdag, 2. mei 2007 - 16:34

Brand in gasvulhok van benzinestation

Dinxperlo

Diverse hulpverleningsdiensten zijn woensdag ingezet bij een brand in een gasvulhok bij een benzinestation aan de Anholtseweg. Eén werknemer van het bedrijf liep brandwonden op en is voor behandeling naar het ziekenhuis vervoerd. De brand werd omstreeks 11.20 uur gemeld en bleek te woeden in een gasvulhok naast een benzinestation.

In het hok zou één slachtoffer zijn en in verband met ontploffingsgevaar kon hij niet direct worden geholpen. Pas toen de brandweer de inhoud van het hok voldoende gekoeld had kon het slachtoffer door ambulancepersoneel worden verzorgd en naar het ziekenhuis worden vervoerd.

Uit veiligheidsoverwegingen werd zo snel mogelijk getracht het publiek buiten een straal van 500 meter te krijgen. Ook hebben medewerkers van een aangrenzend gebouw hun pand tijdelijk moeten verlaten.

Om 12.00 uur had de brandweer het vuur helemaal onder controle. Na verloop van tijd werden de afzettingen opgeheven en inmiddels is de Arbeidsinspectie een onderzoek begonnen naar de oorzaak van de brand.
Provincie:
Tag(s):