donderdag, 26. april 2007 - 7:13

Brand in Intercity Rotterdam blijkt aangestoken.

Rotterdam

De brand die gisteravond in een Intercity-trein op station Rotterdam Centraal heeft gewoed blijkt te zijn aangestoken. Dat heeft de Spoorwegpolitie (onderdeel van het Korps landelijke politiediensten (KLPD)) bekend gemaakt. De Spoorwegpolitie verzoekt reizigers die in de trein zaten en iets verdachts hebben gezien zich te melden. Verder zal de Spoorwegpolitie ook de beelden van de bewakingscamera's die op het station van Rotterdam Centraal hangen gaan onderzoeken.

Omstreeks 22.15 uur ontdekte personeel van de NS de brand in het laatste treinstel van de intercity Venlo – Den Haag, die stilstond op perron 9. Zij konden de nog aanwezige reizigers op tijd evacueren. Hierdoor zijn er geen gewonden gevallen. Twee medewerkers van de NS kregen later op de avond, terwijl ze al in Roosendaal waren, nog last van de ingeademde rook. Zij kregen een eet- en drinkadvies.

Op een gegeven moment was er sprake van uitslaande brand en is het station vanwege de rookontwikkeling ontruimd. Het treinverkeer van en naar Rotterdam heeft geruime tijd stilgelegen. Rond 23.00 uur was de brandweer de brand meester en rond middernacht was er ook weer treinverkeer mogelijk. De Spoorwegpolitie heeft het treinstel veilig gesteld voor een sporenonderzoek. Twee coupés volledig uitgebrand. De rest van het treinstel liep rook en waterschade op. De schade aan de trein bedraagt enkele tienduizenden euro’s. Het uitgebrande rijtuig is voor onderzoek overgebracht naar NedTrain werkplaats in Haarlem.
Provincie:
Tag(s):