zaterdag, 15. december 2007 - 18:16

Brand in woongebouw

Den Haag

Vanmorgen even na acht uur is brand ontstaan in de keuken van een woning aan de Middenweg. De brand is vermoedelijk ontstaan door kortsluiting achter de koelkast. Drie personen hebben bij het vluchten uit hun woning rook ingeademd waarvan er twee met een ambulance zijn vervoerd naar een ziekenhuis.

De brand is ontstaan op de eerste verdieping van een woongebouw van acht verdiepingen met op iedere verdieping drie woningen. De bewoner ontdekte zelf de brand en heeft eerst zijn vriendin en de hond naar buiten gebracht. Daarna is hij naar de woning terug gegaan maar kon door de zware rookontwikkeling de woning niet meer in. Bij aankomst van de brandweer stond de keuken in brand en zijn de eerste en tweede verdieping, totaal zes woningen, van het woongebouw ontruimd. Ongeveer tien bewoners kwamen hierdoor tijdelijk op straat te staan. De brandweer zette twee blusvoertuigen en een hoogwerker in om de brand te blussen. De brand bleef beperkt tot de keuken en raakte zwaardbeschadigd.

De bewoner en een buurvrouw zijn met een ambulance vervoerd naar een ziekenhuis. Een buurman is ter plaatsen behandeld door ambulancepersoneel. Deze bewoners hadden tijdens het vluchten uit hun woning rook ingeademd en hadden daardoor problemen met de ademhaling.

Het keukenblok en de koelkast zijn volledig verbrand. De rest van de woning heeft zware roetschade en is tijdelijk onbewoonbaar. De gang en de twee naast gelegen woningen hebben lichte rookschade opgelopen. Nadat de brandweer het gebouw had geventileerd konden de overige bewoners weer terug naar hun eigen woning.

De totale schade aan de woning bedraagt circa 100.000 euro
Provincie:
Tag(s):