zaterdag, 22. december 2007 - 22:50

Brand verwoest leegstaand schoolgebouw

Meppel

De hulpverleningsdiensten kregen in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 2.45 uur een melding van een uitslaande brand aan de Prinses Margrietlaan in Meppel. Een leegstaand schoolgebouw is hier in vlammen opgegaan.

Omdat er een aantal keren harde knallen werden waargenomen, toen de brand nog maar net woedde, is een aantal woningen ontruimd. Korte tijd later mochten de bewoners alweer huiswaarts keren, omdat het gevaar op dat moment leek geweken.

Tevens was de stroom uitgevallen bij een aantal huizen. In verband met de lage temperaturen, is het energiebedrijf met spoed opgetrommeld om te zorgen dat bewoners niet langer dan noodzakelijk in de kou hoefden te zitten.

De brandweer heeft ongeveer 50 tot 60 mensen op de been gehad en zette diverse voertuigen en middelen in om de brand onder controle te brengen. Rond 5.30 uur gaf men het sein brand meester. Omdat de brandweer op diverse plaatsen bluswerkzaamheden heeft verricht, raakten meerdere straten al snel bevroren en werd het dus glad. De gemeente heeft een strooiwagen ingezet om ongemakken te voorkomen.

Niemand raakte gewond. Het is nog niet bekend hoe de brand is ontstaan. De politie onderzoekt de brand.
Provincie:
Tag(s):