woensdag, 7. maart 2007 - 9:31

Brand verwoest onderkomen junkies

Leeuwarden

Een bijgebouw van de Da Costaschool in de Leeuwarder Acaciastraat is gisteravond door een grote brand verwoest. Het gebouw staat al jaren leeg en wordt bewoond door drugsverslaafden. De Leeuwarder brandweer rukte met groot materiaal uit om het vuur te bestrijden.

De brand ontstond rond half acht. Pas na een uur blussen en het openbreken van de dichtgetimmerde ramen werd duidelijk dat er niemand meer in het pand aanwezig was. Twee junks waren al direct na het uitbreken van de brand naar buiten gekomen. De brandweer bestreed het vuur met drie tankspuiten. Ook de hoogwerker was meegekomen maar die werd niet ingezet.

Uit voorzorg stonden ook twee ambulances klaar. Een verslaafde moest met ademhalingsmoeilijkheden naar het ziekenhuis gebracht worden. Er kon worden verkomen dat het aangrenzende atelier van Antonia Talamini ook in brand vloog. De politie verricht nog technisch onderzoek naar de oorzaak van de brand. Waarschijnlijk hebben de verslaafden binnen een vuurtje gestookt om warm te worden.
Provincie:
Tag(s):