woensdag, 28. februari 2007 - 11:39

Brandstichter vat vlam

Delft

Een 35-jarige Hagenaar is in de nacht van dinsdag op woensdag ernstig gewond geraakt bij een brand in een flatwoning aan de Buitenboogerd in Delft. De man was vermoedelijk omstreeks half vijf via het balkon het huis binnengedrongen, waarna hij de woning in brand probeerde te steken.

Tijdens deze poging vatte de man zelf vlam. Hij vluchtte brandend de galerij voor de woning op, waar hij in elkaar zakte. De drie bewoners van het huis bleven ongedeerd. De 35-jarige is opgenomen in een brandwondencentrum. Vermoedelijk vormden relationele problemen de aanleiding voor de actie van de man.

Eerder op de dag heeft de politie in Delft twee jonge pyromaantjes aangehouden. Het tweetal beide dertien jaar verveelden zich nogal en staken daarom een voordeur aan de Pieter de Hooghstraat in brand.

Een getuige zag dit en belde de politie. De knapen hadden vier aanstekers bij zich en vertelden dat zij inderdaad de voordeur in brand wilden steken. De politieagenten kregen ook te horen dat zij met krijt een muur hadden beklad. De Delftenaren zijn mee genomen naar het bureau. Afgesproken is dat zij de muur deze week gaan schoonmaken. Voor de brandstichting krijgen beiden een proces-verbaal.
Provincie:
Tag(s):