maandag, 12. februari 2007 - 15:49

Brandstichting oud en nieuw Winsum opgelost

Winsum

Met de aanhouding van drie jongens uit Winsum (15, 16 en 18 jaar), heeft de politie een brandstichting in Winsum opgelost. De jongens worden verdacht van brandstichting bij sporthal Ripperdahal en de VMBO-school aan de Hamrik. Hierbij werd behoorlijke schade toegebracht aan het gebouw. De brandweer heeft de brand geblust. De buurtagent stelde een onderzoek in.

In de eerste week van januari deed de politie een getuigenoproep. Hierop hebben meerdere personen zich gemeld. Zij zijn ook als getuige in het onderzoek gehoord. Dit leidde medio januari tot de aanhouding van de 15-jarige en de 18-jarige jongen. De 16-jarige werd vervolgens op 1 februari aangehouden. Ze bekenden de branden te hebben gesticht. Ze verklaarden dit onder invloed van alcohol en softdrugs te hebben gedaan.

’s Middags hebben ze eerst een winkelwagen meegenomen van een supermarkt in Winsum. Deze wagen stopten ze vol met kranten en folders en overgoten dit met spiritus. Ze staken het aan en duwden de wagen tegen de sporthal. Hierdoor ontstonden hoge vlammen, maar door alert optreden van omwonenden werd erger voorkomen. De schade aan de sporthal en de school loopt in de duizenden euro’s. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt voor brandstichting en diefstal. Het verbaal wordt overgedragen aan justitie.
Provincie:
Tag(s):