vrijdag, 9. november 2007 - 9:45

Brandweer-commandant Oomen geridderd

Bergen

Scheidend brandweercommandant Martin Oomen van de brandweer Bergen heeft donderdag een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Met de onderscheiding, die door burgemeester Klaverdijk werd uitgereikt, werd Oomen benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Tevens ontving hij van de gemeente de erepenning. Oomen gaat per 1 januari 2008 met pensioen.

Martin Oomen is sinds 1973 lid van de vrijwillige brandweer, doorliep de rangen en werd in 1993 benoemd tot commandant vrijwillige brandweer. Het commando combineerde hij (tot en met 2000) met de functie van bureauhoofd Buitendienst. Vanaf 2001 is hij fulltime commandant van de vrijwillige brandweer. Hij heeft zich onder meer ingezet voor de opzet van de regionale Officier van Dienstregeling Bergen-Gennep-Mook, voor de regionale aanschaf van tankautospuiten en is vanaf 2003 voorzitter van de regionale materieelcommissie.

Onder zijn leiding werd het korps opgebouwd tot een professionele organisatie die vier specialistische taken vervult ten behoeve van de regio Noord- en Midden-Limburg, t.w. duiken, verkenning van gevaarlijke stoffen, hulpverlening bij grootschalige rampen en het bemannen van een operationeel voertuig.

Daarnaast heeft hij zich in het bijzonder gemanifesteerd als lid van het crisisteam ten tijde van hoogwater in de gemeente Bergen en bij omvorming van de militaire vliegbasis Laarbruch naar het burgervliegveld Niederrhein.
Provincie:
Tag(s):