zaterdag, 22. december 2007 - 16:18

Brandweer heeft handen vol aan brand in spouwmuur

Soesterberg

Vooral veel sloopwerk was er nodig, zowel binnen als buiten, om de brandweerkorpsen van Soesterberg en Soest in staat te stellen een hardnekkige brand in een spouwmuur van een geschakelde woning aan de Gemini onder controle te krijgen. Het was trouwens al een probleem om de brandhaard te ontdekken, omdat de brandweerlieden aanvankelijk alleen op een brandlucht moesten afgaan. Pas nadat aan de buitenzijde van de woning rook werd ontdekt, kon de brandhaard worden gelokaliseerd.

De bewoners werden tegen vijf uur zaterdagmorgen gewekt door het afgaan van de rookmelder. Zij waarschuwden direct de brandweer. In eerste instantie kon de bewoner noch de brandweer een vuurhaard en rook ontdekken. Onderzoek in de kruipruimte leverde niets op en dat gold ook voor onderzoek op het dak, waarvoor de ladderwagen van Soest werd ingezet.

Pas toen na bijna een uur uit een spouwmuur rookwolken tevoorschijn kwamen, ontdekte men de brandhaard. Met de warmtebeeldcamera van brandweer Zeist kon men deze nauwkeurig lokaliseren. Nadat de brandweer zowel binnen als buiten de woning alle belemmeringen had verwijderd, kon net op het moment dat de vlammen uit de muur sloegen, met behulp van één straal het vuur worden geblust. Om half acht kon het sein ‘brand meester’ worden gegeven.
Provincie:
Tag(s):