zaterdag, 6. januari 2007 - 13:24

Brandweer is BOOS

Wilnis

De leden van het brandweerkorps De Ronde Venen zijn BOOS! Zo is te lezen in een open brief op de internetpagina van de brandweer. Dit na aanleiding van de ongeregeldheden tijdens oud en nieuw in de gemeente Wilnis. Ook hier moest de brandweer in actie komen om vreugdevuren te blussen. Normaliter neemt de brandweer een afwachtende houding aan, maar in dit geval was het vuur te gevaarlijk. Door de harde wind kwam er veel vliegvuur vrij. Tijdens de bluswerkzaamheden gooide men met zwaar vuurwerk naar de brandweerlieden. Hierdoor raakte twee leden licht gewond. De brandweer heeft het vuur wel uitgemaakt.

Wat de brandweer het meest dwars zit, is dat zij door een deel van de bevolking, zo zijn behandeld. Dit ondanks de weet dat de brandweerlieden altijd klaar staan voor de inwoners. De brandweer heeft bij de politie aangifte gedaan. Niet voor het houden van een vreugdevuur, maar wel voor het toebrengen van lichamelijk letsel.

Ook in Achterberg, Soest, Baarn en Driebergen had de brandweer moeite om de mensen op afstand te houden. Over het algemeen trad de politie niet op tegen de raddraaiers. Dit om een grotere escalatie te voorkomen.
Provincie:
Tag(s):