woensdag, 21. februari 2007 - 21:36

Brandweer naar school

Uithoorn

Nog altijd staat het vak brandweerman/vrouw in de ogen van veel kinderen in de top vijf van favoriete beroepen. Woensdagochtend werden kinderen op de basisschool de Springschans in Uithoorn blij verrast, toen tijdens een spreekbeurt over de brandweer, onverwachts een échte brandweerwagen met bemanning voor de klas parkeerde.

Jelle van den Berg (9-jaar) uit groep vijf hield een spreekbeurt in de klas over de brandweer. Zijn wens was een échte brandweerauto, zodat hij kon laten zien, met al zijn verzamelde kennis over de brandweer, wat er allemaal in zo’n wagen aanwezig is om een brand of andere calamiteit te lijf te gaan.

De brandweer van Uithoorn kon zich vinden in het idee om langs te gaan na het inzien van zijn goed voorbereide spreekbeurt. Het gesprek ging dit keer niet alleen over ‘vlammen’, maar er werd ook stil gestaan bij het belang van het hebben van een goedgekeurde brand- of rookmelder voor elke woning.

Omdat het voor de brandweer die ochtend rustig was, kwam rond tien uur, toen de spreekbeurt ten einde liep, de brandweerwagen voorrijden. Eén van de klasgenootjes vroeg tijdens de spreekbeurt waarom hij zo weinig brandweerattributen had meegenomen, maar na het zien van de brandweerwagen sprak zijn gezicht boekdelen.

De kinderen hebben die ochtend veel vragen kunnen stellen aan de aanwezige brandweermensen.
Provincie:
Tag(s):