woensdag, 14. maart 2007 - 17:47

Brandweer Roermond op zoek naar vrijwilligers

Roermond

Met de kreet ‘Help ons uit de brand!’ is de brandweer Roermond een wervingsactie gestart voor nieuwe vrijwilligers. Het brandweerkorps zoekt voor de regio Roermond 12 vrijwilligers. Ook bij andere posten in de Roermondse regio staan een aantal vacatures open.

Naast 35 beroepsbrandweerlieden heeft de Brandweer Roermond zo’n 150 vrijwilligers in dienst. Deze vrijwilligers zijn verdeeld over de posten Montfort, Roermond, Stevensweert, Swalmen, Thorn en Wessem.

Er worden strenge eisen gesteld aan de brandweerman of –vrouw. Zowel vrouwen als mannen vanaf 18 jaar, die sportief, gezond en enigszins technisch zijn ingesteld kunnen voor deze functie in aanmerking komen. Een vaardigheidstest en een medisch onderzoek behoren tot de aanstellingsprocedure. Als voorwaarde geldt dat men zowel in de avonden en weekenden, als ook in zekere mate overdag beschikbaar moet zijn en dat men zich vrij kan maken op het werk. Er is dus toestemming nodig van de werkgever om toe te kunnen treden tot de brandweer. Mensen die werkzaam zijn in ploegendienst of parttimers zijn van harte welkom om te reageren. Voor hun is de eis om hun werk te mogen verlaten wat minder, omdat ze overdag vaak vrij hebben. Verder dient men in Roermond of directe omgeving te wonen en te werken.

Op zaterdagmiddag 24 maart aanstaande vindt van 14 tot 17 uur een informatiemiddag plaats in de kazerne van Roermond, gelegen aan de Minderbroederssingel.
Provincie:
Tag(s):