vrijdag, 23. maart 2007 - 10:03

Brandweerduiker komt om tijdens oefening

Urk

Donderdagavond is een 25-jarige duiker van de vrijwillige brandweer om het leven gekomen tijdens een oefening in de haven van Urk. Het slachtoffer kwam vast te zitten en werd door een collega duiker uit het water gehaald. De man werd direct gereanimeerd maar overleed korte tijd later.

Een woordvoerder van de politie laat weten dat het hele brandweer korps aangeslagen is door het ongeluk. Hoe een en ander heeft kunnen gebeuren is nog niet duidelijk. De arbeidsinspectie en de technische recherche onderzoeken de toedracht. Er wordt in de haven van Urk vaker door de brandweer geoefend met autowrakken.

Burgemeester J. Kroon betuigt zijn medeleven aan de rouwdragende familie en het brandweerpersoneel en zegt hulp en steun toe. De verslagenheid onder de Urker bevolking is groot. Burgemeester Kroon verzoekt de regionale brandweer een nader intern onderzoek in te stellen.

Tijdens de maandelijkse standaardoefening van duikers van de vrijwillige brandweer kwam donderdagavond een duiker in moeilijkheden in de werkhaven van Urk. Volgens het protocol is deze brandweerman direct uit het water gehaald en op de havenkant gereanimeerd. De hulpdiensten, First Responder en ambulance waren snel ter plaatse. Met de ambulance is de brandweerman direct naar Zwolle (ziekenhuis De Weezenlanden) vervoerd. Daar is hij overleden.

De leden van het vrijwillige Brandweerkorps zijn in de kazerne opgevangen en van de gebeurtenissen op de hoogte gesteld. Burgemeester J. Kroon was daarbij aanwezig. Vanmorgen heeft burgemeester J. Kroon de vrouw, (schoon)ouders en verdere familieleden bezocht en hen de condoléances overgebracht. De gevoelens van medeleven gaan in eerste plaats naar hen uit en naar het personeel van het brandweerkorps, die een jonge collega moeten missen.

Over de begrafenis kunnen nog geen mededelingen worden gedaan. Tevens wordt de pers, mede namens de familie, verzocht, de familie van de omgekomen brandweerman en de leden van het brandweerkorps een periode van rust, verwerking en bezinning te gunnen.
Provincie:
Tag(s):