donderdag, 7. juni 2007 - 9:25

Breskens gastheer tijdens perspresentatie 20e editie Belgian Boat Show

Breskens

Donderdag trad Breskens op als gastheer van de internationale perspresentatie van de 20e editie van de Belgian Boat Show. Deze toonaangevende beurs voor de Europese watersport- en recreatiewereld vindt jaarlijks plaats in Gent. Ruim 245 exposanten uit diverse landen presenteren daar het nieuwste aanbod op het gebied van boten, schepen, watersportverenigingen en -diensten en nautische lifestyle.

Voor de presentatie van de 20e editie had de organisatie van de beurs, mede dankzij de inspanningen van Standfast Yachts (winnaar ‘Hiswa Boot van het Jaar 2006’), Breskens als locatie uitgekozen. Het college van Sluis en ondernemend Breskens zien dit als een waardering van hun inzet in de afgelopen jaren om Breskens als internationale zeezeiljachthaven op de kaart te zetten.

Breskens is van oudsher een vissersdorp. Kenmerkend voor het dorp zijn dan ook de vissershaven en de vismijn. Breskens beschikt verder over een handelshaven en een mondaine, goed uitgeruste jachthaven met 585 ligplaatsen en open verbinding naar de zee. Internationaal bekende zeilschepen zoals de Rucanor en de Formidable leggen hier regelmatig aan. Het is sinds jaar en dag een ontmoetingsplaats voor jong en oud.

Standfast Yachts te Breskens is gespecialiseerd in ontwerp, bouw, productie en onderhoud van zeilschepen. Tevens biedt zij opslagmogelijkheden in de winterperiode (er is een vernieuwde hal) en andere faciliteiten. Standfast is uitgerust met moderne apparatuur én kennis op hoog niveau om haar werkzaamheden te verrichten. Zij mocht de afgelopen jaren jachten van bekende zeilers ontvangen.

Toonaangevende voorbeelden zijn het jacht van Roy Heiner en Hans Bousscholte. Roy Heiner is verreweg de meest bekende en gerenommeerde wedstrijdzeiler in Nederland. Hij nam vier keer deel aan de Olympische Spelen. Hans Bousscholte werd zeven keer Frans Kampioen zeilen in verschillende klassen en nam deel aan diverse transatlantische wedstrijden. In 1997 was hij schipper van de Brunel Sunergy tijdens de Whitbread Round te World Race. Zijn jacht, de ABN/AMRO 2, heeft Standfast gerestyled. Het zeiljacht Standfast 43 is in 2006 door Hiswa uitgroepen tot ‘Hiswa Boot van het jaar’. Het jacht werd daarbij getypeerd als het perfecte zeiljacht voor de veeleisende zeiler.

Standfast, de kern Breskens en de gemeente Sluis zijn verheugd dat de organisatie van de Belgian Boat Show gekozen had voor Breskens als decor voor de perspresentatie. Zij zien het als een opsteker voor de inspanningen die de afgelopen jaren verricht zijn om Breskens een duurzame kwaliteitsimpuls te geven.
Provincie:
Tag(s):