dinsdag, 30. januari 2007 - 16:41

Brinkman Trans-Holland vestigt zich in Emmen

Emmen

Brinkman Trans-Holland, nu nog gevestigd in Rogat, verplaatst haar onderneming naar Emmen. Het bedrijf heeft op het Bedrijvenpark A37 een perceel van circa 15.000 m² aangekocht voor de realisatie van een nieuw ultra modern bedrijfspand, voorzien van kantoorruimten, alsmede crossdocking faciliteiten, inclusief een 10-tal docking stations. Met de vestiging zijn in eerste instantie 160 arbeidsplaatsen gemoeid (merendeels bestaand personeel), maar Brinkman Trans-Holland voorziet een verdubbeling van het aantal arbeidsplaatsen over drie jaar.

Brinkman Trans-Holland is een internationale logistieke dienstverlener en is met name actief in het mondiale vervoer zowel per truck, schip, als per vliegtuigvan hoogwaardige consumentenelectronica binnen Europa, naar Noord-Afrika en van China naar Europa. Het bedrijf heeft naast een vestiging op Schiphol, buitenlandse kantoren in Zweden (Rimbo, Stockholm en Helsingborg), Egypte (Cairo), Algerije (Baba Ali) en een agentschap in China (Sjanghai). Op 1 april wordt een nevenvestiging in Luxemburg geopend en in de loop van 2007 volgt een vestiging in Marseille

Op de kavel van circa 15.000 m² wordt een pand gerealiseerd met een totaal oppervlak van circa 7.000 m². Bij de inrichting van het terrein is rekeninggehouden met uitbreidingsmogelijkheden. Verwacht wordt dat het bedrijf eind dit jaar operationeel zal zijn.

Brinkman Trans-Holland heeft voor het Bedrijvenpark A37 gekozen vanwege de directe ligging aan de A37, de directe beschikbaarheid van grondposities ende aanwezige logistieke infrastructuur. De nabije aansluiting van de A37 op de A31 in Duitsland biedt voor Brinkman Trans-Holland een snelle wegverbinding met het Nederlandse en het Duits/Europese hoofdwegennet.
Provincie:
Tag(s):