vrijdag, 8. juni 2007 - 14:38

Bromfietser krijgt zes bekeuringen

Venlo

Een 17-jarige bromfietser uit Venlo heeft in de nacht van donderdag op vrijdag zes bekeuringen gekregen voor diverse overtredingen. In totaal moest de jongeman 350 euro betalen, meldt de politie.

De agenten zagen tijdens hun surveillance ter hoogte van de Stadsbrug in Venlo twee bromfietsers over de rijbaan rijden, terwijl bromfietsers daar verplicht zijn om gebruik te maken van het daarnaast gelegen fietspad. Toen de bromfietsers de politieauto in de gaten kregen gingen zij er van door.

Een van de bestuurders kon echter gevolgd worden. Ondanks een stopteken en de politiesirenes met verlichting bleef de bromfietser met hoge snelheid en gedoofde verlichting doorrijden. Op een fietsersbrug zorgde de jongen met zijn hoge snelheid gevaar voor andere weggebruikers. Een snorfietser moest voor de verdachte uitwijken waardoor hij bijna de struiken inreed. Daarnaast negeerde de bromfietser diverse verkeerstekens en reed hij door rood licht. Op de hoek Nassaustraat – Keulerstraat konden de agenten de verdachte inhalen en tot stoppen dwingen.

De jongen werd overgebracht naar het bureau waar hij werd bekeurd voor zijn rijgedrag met zes bekeuringen.
Provincie:
Tag(s):