vrijdag, 1. juni 2007 - 11:19

Brommerdief mede dankzij omstanders gearresteerd

Amsterdam

Een 18-jarige brommerdief is donderdagavond 31 mei met hulp van omstanders gearresteerd. Op de Nassaukade in Amsterdam kwam de verdachte met de brommer evenals een motoragent ten val.

Beiden raakten lichtgewond en hebben medische verzorging gehad. De brommer bleek gestolen in de regio Kennemerland die de zaak verder afhandelt.

Een motoragent zag even voor halfnegen op de Haarlemmerweg de verdachte zonder helm voorbij zoeven. Bij het zien van de motoragent nam de bestuurder direct de spat en reed met hoge snelheid het Westerpark in.

In het park bracht hij voetgangers, joggers en fietser in gevaar door er rakelings langs te scheuren. Met de motordiender op z'n hielen verliet hij aan de kant van het Haarlemmerplein het park en zette zijn vlucht voort over de Nassaukade. In een bocht verloor hij de macht over de bromfiets en kwam ten val. De motoragent moest een noodstop maken en kwam eveneens ten val.

Al glijdend op zijn zij wist hij de gevallen bestuurder vast te pakken. Die rukte zich los en rende weg. Omstanders die de vluchtende verdachte zagen met de rennende motoragent achter zich aan, schoten direct te hulp.

De jongen kon door middel van een fiets worden tegengehouden waarna hij door de agent in de boeien werd gezet. Zowel de motoragent als de verdachte kwamen er met lichte schaafwonden vanaf.
Provincie:
Tag(s):