dinsdag, 15. mei 2007 - 11:12

Bruisende Museumnacht

Tilburg

Op zaterdag 2 juni zal de derde editie van de Museumnacht in en rond het Van Abbemuseum geheel in het teken van ‘Kunst dichter bij mensen - mensen dichter bij kunst’staan. De bruisende ‘nacht’ begint om 17:00 uur en wordt swingend afgesloten om 02:00 uur. De toegang voor het museum en de workshops gratis.

Het programma begint met het Brabants Fietsharmonisch Orkest dat ’s middags van het centrum van Eindhoven naar het Van Abbemuseum fietst. Bij mooi weer kan iedereen daarna in de tuin aanschuiven, voor een kunstzinnig maal verzorgd door Andre Amaro, een ontspannen gesprek en swingende salsadans. Achter het museum varen picknickbootjes op de Dommel, en in het Museumcafé is een wijnproeverij.

Ook in het museum is genoeg te doen: kunstenaars, conservatoren en liefhebbers ruilen en verkopen kunstboeken, er zijn performances, dans, muziek van o.a. de Wildwest Coniferen, rondleidingen, en in samenwerking met het Centrum voor de Kunsten verschillende creatieve workshops, voor kinderen en volwassenen.
Provincie:
Tag(s):