vrijdag, 1. juni 2007 - 17:53

Bruls tevreden met ophogen leeftijd voor verkoop alcohol

Venlo

De Venlose burgemeester Hubert Bruls is tevreden met het voornemen van minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken om gemeenten zelf te laten bepalen om de leeftijdsgrens voor zwak alcoholhoudende dranken op te hogen van 16 naar 18 jaar. Wel had Bruls liever gezien dat de verhoging van de leeftijdsgrens landelijk werd ingevoerd, maar hij kan zich vinden in het initiatief van de minister.

‘Net als in vele andere regio’s kent ook de regio Venlo, en daarmee Venlo zelf, een alcoholprobleem bij jeugdigen. Steeds meer jongeren drinken alcohol op een steeds jongere leeftijd. Ik vind dat een ernstig maatschappelijk probleem met ongewenste gezondheidsrisico’s’, zo laat de burgemeester weten.
‘Het ophogen van de leeftijdsgrens vind ik een prima aanvullend instrument. Maar het gaat natuurlijk niet alleen om wat ík vind: ik wil graag stimuleren dat dit onderwerp op de agenda komt te staan van onze eigen Gemeenteraad, en op de agenda van andere regiogemeenten. Ook wil ik op korte termijn met Horeca Nederland en de lokale horeca-ondernemers over dit onderwerp in gesprek gaan’, aldus Bruls.
Provincie:
Tag(s):