donderdag, 6. december 2007 - 16:48

Brunssum breidt parkeerplaatsen bij Euregiobazaar uit

Brunssum

De gemeente Brunssum gaat het aantal parkeerplaatsen bij de Euregiobazaar fors uitbreiden. Aanleiding is de parkeeroverlast die ontstond na de opening van de bazaar van afgelopen zondag op 2 december. Het aantal parkeerplaatsen zal worden uitgebreid naar 1200, meldt de gemeente.

Op de opening van de zwarte markt Euregio Bazaar op de Bouwberg kwamen 4.000 bezoekers af. Het parkeren van de circa duizend auto’s leidde tot grote verkeersproblemen en overlast voor omwonenden. In totaal werden die dag 81 bekeuringen uitgedeeld wegens foutparkeren. De verkeersproblemen werden deels veroorzaakt omdat van het beoogde aantal van duizend parkeerplaatsen bij de bazaar zelf er op de openingsdag slechts 250 beschikbaar waren.

De gemeente Brunssum en de organisatie van de Euregiobazaar zullen in de komende dagen het aantal parkeerplaatsen voor bezoekers drastisch uitbreiden. Het aantal beschikbare parkeerplaatsen op het terrein van de bazaar neemt toe van 250 naar 750 – daarnaast kunnen nog eens 200 auto’s parkeren op een overloopgebied. Verder richt de gemeente een parkeerplaats in aan de Ganzepool, op de plek van de T-splitsing met de Kranenpool. Hier kunnen nog eens circa 270 auto’s terecht. Pendelbussen brengen bezoekers van de parkeerplaats aan de Ganzepool vervolgens naar de Euregiobazaar.

De Euregiobazaar zet verder een groter aantal verkeersregelaars om de verkeersstromen efficiënter af te wikkelen.

Om wildparkeren tegen te gaan en de toegankelijkheid van de eigen woningen voor bewoners te waarborgen, zal tijdens de openingstijden van de Euregiobazaar de Bouwbergstraat en de parallelweg aan de Boschstraat voor verkeer worden afgesloten.

De gemeente wijst bezoekers aan de Euregiobazaar er tenslotte op dat parkeren in de bermen langs de Boschstraat niet is toegestaan. Foutparkeerders zullen verbaliseerd worden. Op ernstige vormen van parkeeroverlast is de wegsleepregeling van kracht.
Provincie:
Tag(s):